Expo “Kunstenaars en textiel”

16 Nederlandse textiel kunstenaars exposeren in Nieuw-West!
Hoogwaardige kunst in Amsterdam Nieuw-West verwacht je niet snel.

Toch is de expositie ”Kunstenaars en Textiel” al de zesde expositie met Nederlandse kunst die de C-Lab galerie organiseert. Dat daarbij enig risico niet wordt geschuwd blijkt uit komende tentoonstelling met als onderwerp textiel. Een materiaal met een over het algemeen hardnekkig stoffig imago, presenteren in een wijk met een misschien wel nog hardnekkiger imago van achterstand en armoede, grenst aan overmoed.

C-Lab galerie denkt echter dat de combinatie elkaar juist gaat versterken.

Textiel is weer actueel.
Voor de huidige generatie kunstenaars is het gebruik van verschillende materialen in hun kunst eerder norm dan uitzondering. Textiel speelt daarin inmiddels een grote rol.
Het materiaal brengt ook vraagstukken met zich mee over de teloorgang van de textiel industrie, het ambacht en de herwaardering daarvoor.

Textiel in de kunst en als sociaal feministisch bindmiddel.
Internationaal bekende kunstenaars als Rosemarie Tröckel en Tracy Enim werken met textiel in hun kunst en roepen door hun materiaal gebruik vragen op over vrouwelijkheid in de kunst en feminisme. Ook mannen werken overigens met textiel. Onlangs exposeerde Michael Raedecker in Amsterdam met zijn schilderijen waarin garen is verwerkt en is Rob Scholte in het nieuws met zijn aangekochte en tot kunstwerk verheven borduurwerken. Binnenkort te zien in museum de Fundatie.

In Nieuw-West zijn naai clubjes opgezet om de sociale cohesie en empowerment van vrouwen te bevorderen. Breien in groepsverband is razend populair als sociaal ontmoetingsmiddel. In Angelsaksische landen zijn nieuwe woorden als Stitch 'n Bitch cafés, KIP (knitting in public) of Guerilla knitting aan het vocabulair toegevoegd.

“Kunstenaars en Textiel “ wordt georganiseerd door C-Lab Galerie KunstWest. Initiatiefnemers zijn Rick Goudsmit en Jasper Banen

Curator: Herbert van der Brugghen

Deelnemende kunstenaars: Marian Bijlenga, Barbara Broekman, Driessen + v Deijne, Femmie Duiven,Ria van Eyk,Loes van der Horst, Marianne Kemp, Beppe Kessler, Fransje Killaars, Anke Land, Pauline Nijenhuis,Cedrie Sikkens,Margriet Thissen,Babette Treumann,Jenny Imker.


De expo is te bezoeken op zaterdag 18 juni en zondag 19 juni.

Openingstijden:
13.00 uur tot 17.00 uur.

Adres:
C-Lab Galerie KunstWest, Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam.

Onze gallerie

Zelf exposeren?

Startende en meer gearriveerde kunstenaars kunnen exposeren in het C-Lab.Het C-Lab richt zich op de beeldende kunst en schilderkun...

More detail

Projecten

KunstWest in de openbare ruimten.

Meer info

Zaalverhuur

Van Expositie tot bedrijfsfeest

KunstWest zorgt er voor dat u feest, bedrijfsuitje, personeelsfeest en bijeenkomst een fantastisch succes wordt.

Meer info

 

KW

Nunc nunc nisl, feugiat eget eleifend sit amet, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo. Suspendisse in ipsum ut magna pharera aliquet non sodales lorem ipsum belit.