Expositie 'OBJECTEN'

Van donderdag 17 december 2015 t/m zondag 10 januari 2016
opening: donderdag 17 december, 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur

 


Openingstijden:

18,19, 20, 29 en 30 december 2015
2, 3, 9 en 10 januari 2016
vrijdag: 16.00 - 20.00 uur
zaterdag/zondag, dinsdag/woensdag: 13.00 - 17.00 uur


De deelnemende kunstenaars:

Marko Bakovic
onderzoekt het verband tussen materiaal en productie. In zijn examenproject ‘Dual set’ (Design LAB Rietveld) wordt een nieuw ‘afbreekbaar’ plastic (fabrikaat Perstorp) gecombineerd met het bekende en duurzame koper. Hij richt zijn, en onze aandacht op het proces waarbij ‘materie’ wordt ingezet voor het dagelijks gebruik.

Noam Ben-Jakov
observeert het dagelijks leven. In tekeningen, reliëfs en in gebouwde structuren worden fysieke en psychische ervaringen getransformeerd weergegeven: bewegingsruimte in breder perspectief.
Zijn werk toont een collectie van anekdotes, situaties en belevenissen.

Hans van Bentem
toont het tegenstrijdige. Ruw, maar toch fragiel en zacht. Clichématig, maar toch speels en gevoelig. Vaak is de publieke ruimte het podium voor zijn sculpturen die gebaseerd zijn op gewone artefacten uit de wereld om ons heen. Zo wordt ‘kunst’ gemeengoed.

Peter Bes
maakt werk met een abstract filmisch karakter. Hij bedenkt een geschikte enscenering en decor voor zijn figuren: personages uit verschillende tijden en werelden. De beeldenreeks die een film vormt, probeert hij te vangen in één moment. Dat doet hij in tekeningen, etsen, foto’s, beeldend werk en levensechte papieren figuren.

Frode Bolhuis
zoekt naar (zijn) identiteit. Ziet zichzelf als een vat vol herinneringen, gevoelens, waarden, meningen, ideeën en fantasieën .. Hij selecteert en vertrouwt op zijn intuïtie: een mistig beeld wordt gaandeweg scherper. Toch blijft zijn werk ongrijpbaar, zowel maker als buitenstaander raken verwonderd. Kenmerkend is het ijle en onstoffelijke: geen stelligheid maar suggestie. Zijn werk fluistert.

Chris Dagradi
is keramist. In zijn experimenten en improvisaties met klei baseert hij zich op traditie. Telkens vertrekt hij vanuit de eeuwen oude gebruiken om tot hedendaagse vormen te komen. Zo maakt hij ‘Romeins en Byzantijns’ mozaïek en ‘Delfts Blauwe’ tegeltableaus.

Wendela Gevers Deynoot
maakt denkprocessen zichtbaar door deze uit te drukken in abstracte, maar herkenbare beelden. De menselijke existentie staat centraal: verheven en nederig. Religie, cultuur en reflectie spelen een grote rol. Haar werken zijn ambachtelijk met een grote gelaagdheid. Meestal werkt zij in opdracht aan grote projecten.

Anita Manshanden
laat zich inspireren door de natuur. Haar sculpturen gaan over ontplooiing: verstilde momentopnames van natuurlijke vormen in een groeiproces. Bloemen en planten groeien uit tot abstracte objecten met een sterk autonome uitstraling en monumentaliteit. De ontwikkeling van natuur naar object, symboliseert bovendien haar eigen artistieke groei.

Olaf Mooij
ziet de straat als museum, zijn objecten bewegen of staan in de openbare ruimte en verwarren de beschouwer. Auto’s vormen het uitgangspunt van zijn oeuvre, door de voertuigen om te vormen, blaast Mooij leven in de dode carrosserie. Door toevoegingen komen speelse, karikaturale beelden tot stand. De humoristische beelden relativeren de hedendaagse relatie tussen de mens, zijn machines en apparaten.

Justin Prang
is verzamelaar van alles dat zijn verwondering dan wel verbazing treft. Hij laat zich inspireren door geschiedenis, curieuze voorwerpen en de natuur. Zijn eigen beelden tonen de fascinatie voor techniek en ambacht. Het experimenteren en het verbuigen van onze aangenomen realiteit leidt tot objecten met een dualistische inslag.

Det Smeets
werkt naar waarneming en ontwikkelt zo haar vormgevoel en een eigen beeldtaal. Voor haar vertegenwoordigen motieven uit de natuur, groot of klein, een spirituele kracht. Zij maakt keramische sculpturen waarbij juist in de details een belangrijke betekenis schuilt. Op die manier worden haar werken symbolen van het leven.

Henk Spreeuwenberg
is zowel architect als beeldhouwer. In zijn oeuvre brengt hij de bouwkunst en beeldende kunst samen. Zijn beelden tonen de spanning tussen het organische en het geometrische. Dit komt tot uitdrukking in de gestileerde lichamen, die gekenmerkt worden door bijzondere uitsneden en een perfecte afwerking.

Boris Tellegen
onderzoekt de spanning tussen planning en toeval. Hij verzet zich tegen het idee dat de mens orde zou kunnen brengen in zijn bestaan en tegen het idee dat technologische vooruitgang en groei zal leiden tot een betere wereld. In zijn werk verkent hij krachten. Een terugkerend thema is de muur: de begrenzing en het overschrijden.

Rita van der Vegt
is gefascineerd door de biologische en geologische rijkdom van de aarde. Zij werkt met klei en boetseert: de materie wordt letterlijk naar haar hand gezet waarbij toeval en intuïtie een grote rol spelen. Schraapsels en brokstukken worden ‘bewaard’ en meegenomen in het resultaat. Daarbij streeft zij altijd naar monumentaliteit met een intiem karakter.

Ada van Wonderen
werkt met staal en natuursteen: ze snijdt en last, ze hakt en bewerkt. De aantrekkingskracht ligt voor haar in de kracht van het materiaal: staal en steen geven zich niet zomaar gewonnen.

Frank van ’t Woudt
onderzoekt effecten van Computer-aided design bij het ontwikkelen van 2- en 3-dimensionale producten. In zijn examenproject (Design LAB Rietveld) paste hij het ‘Flag Effect’ toe, bij Grafisch Ontwerp een bekende techniek. Zijn 3D elementen zijn ontworpen met dat ‘Flag Effect’. De houten vazen krijgen zo een vloeiende, dynamische lijn: een verrassende verschijningsvorm.

Onze gallerie

Zelf exposeren?

Startende en meer gearriveerde kunstenaars kunnen exposeren in het C-Lab.Het C-Lab richt zich op de beeldende kunst en schilderkun...

More detail

Projecten

KunstWest in de openbare ruimten.

Meer info

Zaalverhuur

Van Expositie tot bedrijfsfeest

KunstWest zorgt er voor dat u feest, bedrijfsuitje, personeelsfeest en bijeenkomst een fantastisch succes wordt.

Meer info

 

KW

Nunc nunc nisl, feugiat eget eleifend sit amet, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo, consectetur sed eros. Qliquam a nisl justo. Suspendisse in ipsum ut magna pharera aliquet non sodales lorem ipsum belit.